Posts

Showing posts from September, 2017

10 PEMENANG SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BY OMBAK BERGIGI

Image
Assalammualaikum dan selamat petang...
Pas lunch nie mata sangat2 mengantuk tapi dah tengok blog saya diumumkan sebagai pemenang untuk Bloglist by Ombakbergigi terus excited tau!!
Alhamdulillah..terima kasih kepada penganjur segmen...
Tahniah kepada pemenang Segmen...yeaahhh...
Tuan tanah punya blog...

blog kiter 'aztieysha.blogspot.my' tersenarai melalui random.org..tq

Cakkkkk...comel tuan tanahnya...tq Om..tq sekali lagi :)


Senarai pemenang selanjutnya boleh tengok kat SINI ..
- Sekian -

MYLARA Skincare Giveaway by KasihkuAmani #tamat#

Image
Assalammualaikum...
Jom sama-sama kita meriahkan MYLARA Skincare GA by Kasihku Amani
Segmen ini akan tamat pada 15 Oktober dan pemenang bertuah akan diumum pada 17 Oktober 2017 dan hadiahnya akan dapat skincare nie...yeahhhh!!
Best kann?? Jadi jangan tunggu lagi...

Jangan tunggu lagi..rugi tak join...kot rezeki awak atau saya pulak :)
- Sekian -

Segmen Blogwalking bersama Atiah #tamat#

Image
Assalammualaikum dan selamat petang...
Segmen blogwalking by Atiah yang bermula dari 23 September hingga 30 September 2017...
3 Pemenang bertuah akan menerima Reload/Topup sebanyak RM5 seorang...
Syarat penyertaan sangat mudah dan boleh klik di SINI k...

Marilah kita sama-sama support rakan blogger kita nie..sambil menambah kenalan di duania blogger nie...
- Sekian -

Giveaway Birthday Tuan Blog Dan Blog Anugerah Terindah #tamat#

Image
Assalammualaikum dan salam selasa...

Alhamdulillah syukur...akhirnya pagi nie internet dah berfungsi sedia kala...kemarin tersangat stress dengan internet and computer problem...
Untuk meredakan hati dan minda yang stress, jom join GA Birthday by Mardiah Diana...
Syarat dan hadiah serta penyertaan selanjutnya boleh klik di Anugerah Terindah ya kawan2 semua :)
Segmen bermula pada 24/09/2017 sehingga 15/10/2017..
Good luck semua dan wish me luck :)
- Sekian -

Sedih...

Image
Assalammualaikum dan selamat petang..
Sedih ??
Ada satu benda yang menyedihkan saya apabila kita bergaduh dengan adik-beradik kita sendiri.. Orang yang paling rapat dengan kita selepas ibubapa kita..
Tapi nie bukan kisah saya, tapi seseorang yang saya kenal rapat...saya tahu beliau sayangkan adik-beradiknya tapi sedihnya bila adiknya buat begitu pada dia..



Apapun, teguran dari seorang adik kepada abang / kakak tidak ada salahnya. Tapi biarlah cara teguran itu tidak kasar sehinggakan melukakan hatinya. Paling tidak pun, hormat la dia sebagai seorang yang lebih tua dari kita..
Kata Ustaz Azhar Idrus; berdosa besar tidak menegur adik-beradiknya..
Tindakan saya hanya berdiam diri sahaja dan kita sama-sama doakan benda ini tidak 'keterbalikkan' (karma) dengan keluarga saya.. Saya tetap doakan yang terbaik semoga hubungan silaturrahim tersebut boleh diperbaiki walaupun ambil masa yang lama...aminn..
InsyaAllah..doakan ya..
Semoga saya dan adik-beradik saya tidak sebegitu, even saya k…

Blog Giveaway Sempena Ulangtahun Yang Ke-4 Prettilyrare #tamat#

Image
Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu...
Kali nie nak join GA contest by Prettilyrare...katanya sempena ulang tahunnya ke27..
Tahniah dan Happy Birthday Maya...
Syaratnya mudah seja iaitu FOLLOW, COMMENT and ANSWER SIMPLE QUESTIONS..
Nak join boleh klik di SINI yaaa adik akak abang....hehehe...
Segmen ni tamat pada 30 September 2017..tinggal 7 hari saja lagi...

Apapun, wish me luck...kot dapat hadiah bernilai RMXXX atau RM50 kerr...kann?
Semua rezeki masing2...aminnn :)
Good luck semua yang dah join...dan yang bakal join...
Support each other tu penting taw!! hehe..

Ni komen yang ikhlas dari sanubari tau!!

"Saya suka baca blog Prettilyrare kerana banyak topik yang bermanfaat dan menarik untuk dibaca. Apa yang disampaikan dalam setiap topik memang sangat best"


- Sekian -

Segmen Bloglist Oktober #tamat#

Image
Assalammualaikum ...
Segmen bloglist oktober by MYAFARISHA
Tarikh tamat segmen pada 30 September 2017



Jommm support :)
- Sekian -

#JMBELOG - JOM TAMBAH FOLLOWER (SEPTEMBER 19 HINGGA OKTOBER 31 2017) #tamat#

Image
Assalammualaikum dan Selamat Malam..
Jom Kira suppport pulak #JMBELOG utk tambah follower...
Segmen nie bermula dari 19 September hingga 31 Oktober 2017...


Saya berharap Newbie cam saya berpeluang untuk menambah follower kann...
InsyaAllah 
Good luck semua and wish me luck !!
- Sekian -

Giveaway Blog Bycikrenex #tamat#

Image
Asslammualaikum...
Jom join Giveaway by blog Cikrenex ...
Tiga Pemenang Bertuah yang dicari...
Syarat penyertaan dan hadiah boleh tengok diSINI

Segmen berakhir pada 24 September 2017... T Hanya tinggal 2 hari sahaja lagi sebelum segmen tamat..
Jomm support each other ...
Wish me luck and all the best :)
-Sekian -

COMEBACK GIVEAWAY #tamat#

Image
ASSALAMMUALAIKUM...
SALAM MAAL HIJRAH SEMUA...SEMOGA TAHUN INI LEBIH BAIK DARI TAHUN SEBELUMNYA...INSYAALLAH :)

Hari pertama tahun Islam nie, saya akan join Comeback Giveaway by blogcikbelbel pulak yaa...

Seramai 8 pemenang bertuah yang akan dipilih...

Syarat penyertaan dan hadiah boleh klik di blogcikbelbel

Pokucu , Alia Farhan , SisHawa

Jom sama2 kita support :)

Segmen nie sehingga 30 September 2017.
Jangan tunggu lagi... Jommm...

- Sekian -

Giveaway Paling Gedik #tamat#

Image
Assalammualaikum...
Rajin pulak saya hari ni buat sesi blogwalking dan join GA termasuk pencarian Bloglist...banyak yang dianjurkan oleh rakan-rakan Blogger... Hampir tidak terkejar pulak saya tapi saya usaha untuk join semua GA yang terpapar mana2 blog... Newbie katakan, kena fully supprt rakan2 lain walaupun kekangan masa...
Dalam banyak2 GA, yang nie agak menarik sebab GA paling Gedik kata tuan punya blog ... Raihanah

Hadiah paling gedik akan dapat baju tido yang comel sangat...hihiii...
Wishlist nak dapat baju tido kaler pink kalau saya menang yerr tuan tanah :)
Aminnnn ....
Jangan tunggu lagi...syarat2nya pun sangat mudah sahaja k..
Wish me luck and all the best guysss!!
- Sekian -


Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my #tamat#

Image
Assalammualaikum... Salam Jumaat..
Haii semuaaa... Lama tak online disebabkan kursus selama 3 hari di INTAN Sabah...
Kali nie saya nak join Segmen Bloglist Oktober - Disember 2017 dan ada Mini GA dari Ciklapunyabelog.Blogspot.com..

Sebab penganjur akan pilih 10 orang yang bertuah untuk dimasukkan dalam Blog list beliau dan 2 orang yang bertuah akan dapat hadiah sehelai Cardigan...

Menarik bukan? Jommm kita support sesama kita as a blogger...
Segmen ni bermula 5 September 2017 sehingga 30 September 2017 (jam 8.00 malam)

Syarat-syaratnya pun mudah sahaja..
Jom sama-sama join Segmen nie dan klik di link di bawah tu ya ..
http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-mini-giveaway.html
PokucuEmas Putih

Good luck semua :)

First Beauty Box Giveaway By Us With Love ❤

Image
Assalammualaikum dan Salam Khamis..
Giveaway nie daripada tuan tanah Mellya bersama2 para sponsor yang baik hati iaitu Mrs PipShafyqahAiraSyahirahValiant dan Siqahiqa ...

Segmen bermula pada 20 September hinggga 20 Oktober 2017 ..




Sis Mellya kata nak bagi Beauty Box yang bernilai RM250 yang mengandungi facial foam, toner, lotion, hair mask, facemask, liquid powder, dan macam-macam lagi... wahhhh banyak tuuu... tapi nak seorang sahaja pemenang bertuah...
Jangan tunggu lagi... Jom kita support rakan blogger kita, mana la tahu rezeki kita pulak kan...hihiii...
Apapun ... wish me luck dan all the best semua :)
with love gitu ...
Fuhhhh...bismillahirrahmanirrahim...
FB: Siti Nurfauzani Hj Idrus IG: city_nurfauzani
- Sekian -

Segmen Pencarian Bloglist by Ombak Bergigi

Image
Assalammualaikum...
Segmen nie dilancarkan oleh Ombak Bergigi bermula pada 18 - 25 September 2017 dan syarat penyertaannya pun sangat simple.
Jangan tunggu lagi...jom support..kot ada rezeki pulak terpilih sebagai Bloglist kan... :)

Untuk keterangan lanjut, klik SINI
Bak kata pemilik blog... 
Jangan lepaskan peluang tau! "Untung sabut timbul, untung batu tenggelam."
Good luck semua dan wish me luck jugak... hihii..

Alhamdulillah...

Image
Assalammualaikum dan Salam Selasa...

Semalam saya intai2 di Facebook dan ternampak Senarai Pemenang Tengkubutang 6 Million Pageview Giveaway telahpun diumumkan...niat hati nak wish kepada pemenang sebab kita tak jangka yang nama kita tersenarai...
klik SINI
Dalam senarai tue terselit juga blog kiter... Alhamdulillah syukur sangat.. Nilai tue tidak la sebesar mana berbanding nilai yang kita dapat semasa GA nie dijalankan iaitu menambah kenalan di dunia Blogger.. terutama bagi Newbie macam saya...untuk menang dalam GA yang dianjurkan oleh Tengkubutang yang dah capai 6 million pageview gitu, bersama sponsorship yang baik hati...

No.12 tu la blog kiterr..hihi..

Penganjur GA kiterr...tq awak :)


Nie pulak sponsor untuk menang RM 10 tu..pun tq awak :)

Apapun...Alhamdulillah dan tahniah kepada semua pemenang :)

Semoga berjumpa lagi dalam GA yang akan datang... InsyaAllah :)

SUPPORT ME!! POKUCU CONTEST

Image
Assalammualaikum dan Selamat Petang ...
15 September 2017 yang lalu telah bermula contest SUPPORT ME!! POKUCU di Blog Sishawa.com .. Tajuknya pun dah unik tau untuk kita sama-sama support Pokucu pulak..
Menurut Sishawa, Pokucu nie pun newbie blogger macam saya jugak dan apa yang paling menarik, hadiah utamanya akan dapat sponsor full domian... Sesuai bagi saya yang masih terkapai-kapai dalam mencantikkan blog ini... 
Bukan itu sahaja, ada 2 pemenang bertuah yang akan dipilih dan 20 hadiah misteri saguhati bagi setiap peserta... bestnyaaa banyak peluang hadiah untuk di 'grab'..

Jangan tunggu lagi dan klik SINI untuk penyertaan ..

Jangan lepaskan peluang ini !!
Segmen bermula 15 September hingga 15 Oktober 2017 ..

Pemenang Merdeka GA by penselduabee.blogspot.com

Image
Assalammualaikum dan Selamat Pagi ...

Alhamdulillah, syukur ke hadrat-Nya telah terpilih sebagai salah seorang Bloglist dalam Blog Penselduabee.blogspot.com...memang tidak dinafikan kegembiraan tersebut terutamanya bagi saya yang masih baru dalam dunia Blogger..

Nie kali pertama saya menang terpilih sebagai Bloglist ... dan doakan semoga kita semua dimurahkan rezeki... Aminnn..
Segmen nie sempena Merdeka Giveaway yang dijalankan pada bulan lepas... Senarai pemenang boleh tengok di link bawah yerr...

https://penselduabee.blogspot.my/2017/09/senarai-nama-pemenang-merdeka-giveaway_17.html
Alhamdulillah..terima kasih kepada penganjur GA dan tahniah kepada semua pemenang termasuk 5 Bloglist baru ...

Jom kita intai-intai penganjur GA dan list page saya kat situuu...weeee... :)
page penganjur diambil dari view mobile...

blog AZTIEYSHANARUL dipilih melalui Random Number..no.40 kat situ yerr... :)

Penganjur GA kita..terima kasih awak.. :)

lasttt...tertera kat situ FABULOUSCITY .... :)

Thank you…

Pencarian Bloglist Baru #2

Image
Assalammualaikum dan Selamat Pagi semua...
Monday mood lagi...faham-faham ajer laa.. Tapi tak boleh nak layan sangat, nanti makin manja tahap kemalasannya... hihii...
Saya mulakan hari saya untuk join Pencarian Bloglist Baru Blog Farhana Jafri yang baru sahaja bermula pada 13 hingga 20 September 2017...

Syaratnya pun sangat mudah seperti A..B..C...
Nak join boleh klik di link kat bawah nie taw !! 
https://farhannajafri.blogspot.my/2017/09/pencarian-bloglist-baru-2.html
Jom kita sama-sama support sambil menambah kenalan sesama kita...
Good Luck semua... and me too :)

Segmen Paling Mudah Menang Hadiah Misteri!

Image
Assalammualaikum ..  Salam Isnin ..


Pagi nie dapat 'invite' daripada penganjur Rin Hijabist untuk join segmen paling mudah untuk menang hadiah... hehe.. sepa yang tak nak hadiah kan?? kot lerrr rezeki kita pulak dapat hadiah... 
Segmen ini sangat mudah dan berpeluang menang Hadiah Misteri berupa Wang Tunai dan Barangan Eksekutif .. waaahhh!! best gituu !!
Segmen nie akan tamat pada 01 Oktober 2017 sempena tarikh launching ASHIRIN FOOD :)
Syaratnya pun mudah, hanya 3 cara sahaja ..
1.  Follow Blog Rin Hijabist ni. http://rinhijabist.blogspot.my/2017/09/segmen-paling-mudah-menang-hadiah.html
2.  Like page facebookASHRIN FOOD dan pageRIN HIJABIST.
3.  Komen di Shoutbox atau ruangan komen ni.
SEGMEN BERSAMA :
Best of luck allz :)

Giveaway Comel By Syahirah Valiant

Image
Assalammualaikum...
Jom Join GA by Syahirah Valiant yang baru ajer start hari nie dan tamat pada 9 Oktober 2017..
Kot ler rezeki kita dapat GA comel nie...yerr tak ?? hehehe..
Jangan tunggu lagi, joinnn...
Syaratnya pun simple jer... 


Klik banner law nak join..
All the best semua dan wish me luck :)

Giveaway by Alia Farhan

Image
Assalammualaikum dan Selamat Berhujung Minggu..
Hujung minggu saya dihabiskan dengan menyiapkan kerja-kerja di pejabat, sebelum berkursus di luar pejabat selama 3 hari...dan sambil buat kerja, saya blogwalking kengkawan yang lain..
Giveaway seterusnya by Alia Farhan.. yang akan berakhir 30 September 2017.. masi banyak masa lagi tapi kena cepat-cepat sebelum terlupa..hihii...law dah makan banyak semut, confirm lupa punya la...hahaha
 Untuk maklumat selanjutnya...boleh klik blog ALIA FARHAN

Jomm..join tau!! Jangan tunggu lagi..kot menang dapat handbag gitu :) ..aminn :)
Wish me luck :)


Hampa cuma perlu :
*paste kan entry ni dekat blog hampa 
* Like@vanillafreakblog
* follow @aliafarhan
*follow @aliafarhansaid
* follow @scandi_scandu
* komen DONE dengan paste entry hampa na.
GA ni akan berakhir  30 September
DUA Pemenang akan diumumkan 1 October
Pemilihan pemenang menggunakan Random.org
Good luck :)

Menang GA Merdeka by Kisahsidiary.com

Image
Assalammualaikum..

Salam Bulan September dan Salam Aidiladha semua...
Baru nak update blog setelah cuti lama..dan line internet pulak selalu problem (slow)..hampeh sungguh..
Walaupun begitu, belek komen2 kengkawan yang sudi singgah ke Blog Newbie nie...tuppp tuppp baca diumumkan sebagai salah seorang pemenang GA.. Alhamdulillah ! Sungguh tidak sangka sebab tujuan utama untuk support each other then untuk tingkatkan followerss gitu..(newbie kunuk jadi kena rajin kann..hihii)..
Rezeki September.. Kita menghargai setiap apa yang yang diberi.. 



Tqvm Penganjur Kisadsidiary.com dan penaja Uyulrosli ..

Senarai pemenang boleh tengok kat sini tau !!
http://www.kisahsidairy.com/2017/08/senarai-pemenang-giveaway-merdeka-by.html
Next.... misi mem'join'kan diri dalam setiap GA... 
Jemput la join sekali yaa... InsyaAllah mana tau ada rezeki saya lagi (aisehhh) atau awak pulakk...
Sekian... terima kasih ..

Giveaway by Blog Buku Pinky

Image
Assalamualaikum semua..
Jom click banner untuk join Giveaway dari Blog Buku Pinky..


Hadiah dia best tau!!
HADIAH PERTAMA : RM 30 HADIAH KEDUA : RM 20 HADIAH KETIGA : RM 10
HADIAH KEEMPAT : RELOAD RM 5 HADIAH SAGUHATI ( 5 ) : BOOKMARK MAGNET COMEL
ENTRY PALING KREATIF : RM 20
Amacam? Awesome kan? Syarat dia pun simple je..
SYARAT NAK JOIN :
1. Haruslah beralamat di Malaysia.

Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.com

Image
Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini,  6 September 2017, iaitu tepat jam 3.00 petang sehingga hari esok, 3.00 petang 7 September 2017. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 September 2017.

** jom support Mia Liana...

Read more: http://www.mialiana.com/2017/09/segmen-24-jam-bloglist-27-mialianacom.html#ixzz4rwhjls8o