Posts

Info TERKINI cuaca di SABAH

Image
Assalammualaikum dan salam khamis..
Sejak dua menjak nie angin kuat dan banyak pokok yang tumbang...sebelum ni saya tidak alert dengan cuaca tapi bila nampak angin kencang dan hujan lebat memang menakutkan...
Semoga kita semua dilindungi oleh NYA...

Ini disebabkan amaran cuaca buruk (peringkat kuning) yang telah dikeluarkan pada 16hb Oktober 2017 oleh Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM).
Menurut JMM, hujan lebat dijangka berlaku di Bahagian Pedalaman (Kuala Penyu, Beaufort, Sipitang, Tenom, Keningau dan Tambunan), Pantai Barat, Kudat, Sandakan (Beluran), WP Labuan, dan Sarawak (Limbang) dari 17 hingga 19 Oktober 2017.
Sumber daripada Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, pasukan tersebut menerima sebanyak 147 panggilan berikutan angin kencang dan hujan lebat. 
Ini termasuk 100 kes pokok tumbang di sekitar Kota Kinabalu, Tuaran, Penampang, Ranau, Beaufort, Kuala Penyu dan beberapa daerah lain. Namun setakat ini, tidak ada kemalangan jiwa dilaporkan..


----------------------…

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu

Image
Assalammualaikum dan salam rabu... !!
Happy Deepavali semua..
Jom kita sama2 join SEGMEN BLOKWALKING bersama CIKGU AYU
Segmen nie sempena Cuti Sekolah bermula dari 14 hingga 22 Oktober 2017.


Syarat penyertaan pun mudah sahaja..
Klik SINItau!!
Marilah kita support sesama kita ya...
- Sekian -

Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017

Image
Assalammualaikum..
Salam Rabu...
Nak join Pencarian Top Bloglist Nov & Dec 2017 by sis Haslina...
Nampak comel jer banner tu... hihi..
Syarat penyertaan pun mudah sahaja, boleh klik SINI ya..

2 Pemenang Bertuah yang dicari..mana tahu mungkin awak atau awak atau awak atau saya yang bertuah ituuu...hihii..
Jangan tunggu lagi...jomm support sis Haslina k!!
Segmen bermula 11.10.2017 hingga 31.10.2017..
Wish me luck and all the best yaa ..
- Sekian -

Giveaway Refresh Blog

Image
Assalammualaikum semua...

Nak join GA Refresh Blog by Saklimar Yusof
Syarat entry mudah jer, kena klik link tu pastu korang masukkan lirik lagu kegemaran korang...hihiii...
Nie lagu feveret saya, sumber dari Joox hokeeyy!! 
WALKASHAME by Meghan Trainor
Oh my god I put my pants on inside out I couldn't tell cause the light were out I beat the sunrise again oh oh Neighbours stare I smile away cause I just don't care They're probably jealous of my sexy hair And the heels in my hands Chorus: Well please don't judge It was mad late I had a lot to drink But I was only being safe Don't act like you haven't been there 7am with the bad head Everyone knows it's walkashame My daddy knows I'm good girl We all make mistakes in the drunk world Everyone here's on the walkashame Oh my brain Little birdies sound like an airplanes Hop on something so cute calls me So much pain - Chorus- I might be walking but it's only  Cause I'm out of breath  Don't even try to act like you Ain&#…

TGIF

Image
Assalammualaikum dan salam jumaat...
Alhamdulillah akhirnya sampai ke penghujung hari di minggu pertama bulan Oktober...


Banyak dugaan dan cabaran sepanjang minggu sehinggakan  terasa sangat penat dari segi mental dan fizikal. Fuhhhh...
Mulanya ingat saya akan kuat dengan sokongan orang tersayang tapi sebaliknya.. Fuhhh...lagi..
Apapun, orang perempuan sekarang kena gagahkan diri, stay positive dan anggap ini ujian daripada-Nya untuk kita sebagai hambanya...
Fuhhhh...akhirnya satu persatu masalah dapat diselesaikan dan berharap semuanya akan baik-baik sahaja selepas ini... InsyaAllah..aminnn.. :)
Need a full massages please!! Ada nak sponsor tak?? hihiiii...(gurau ajer)
- Sekian -