Posts

Showing posts from 2017

Segment: Increase Your Followers by Que

Image
Assalammualaikum dan Salam Khamis..
Segmen comel Increase Your Followers by Que @ Qamilla Aisya...
Segmen nie baru sahaja launch dan tamat pada 01 Januari 2018...


Syarat penyertaan pun comel dan simple jugak tau!! hihii...
Jangan tunggu lagi dan jemput join tau..!!
All the best semua...
- Sekian -

GIVEAWAY YES 2017 BY ROXALYNNE

Image
Assalammualaikum dan salam jumaat ..

Giveaway YES by Roxalynne..
Segmen bermula pada 30 November sehingga 30 Disember 2017...
Syarat penyertaan dan hadiah boleh klik di SINI ..
Jangan tunggu lagi...jommm...jommmm...

Wish me luck :)
- Sekian -

Duck Giveaway by Blog Nadiaizzaty.nia

Image
Assalammualaikum dan Salam Jumaat ...
Duck Giveaway by Blog Nadia Izzaty ...
Segmen bermula pada 25 November hingga 25 Disember 2017 ...
Syarat penyertaan sangat mudah dan hadiah pun menarik..
KlikSINI

Jangan tunggu lagi...
Wish me luck :)
- Sekian -

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Image
Mystery Giveaway by www.myafarisha.com Cara penyertaan:
Mesti menetap dalam MalaysiaBoleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.Untuk penyertaan blog, Mesti follow blog Mya dan instagram MyaLike page Mya *untuk memudahkan komunikasi*Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini. Hadiah: Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang. Tempoh: Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Sis Gee First Giveaway #TAMAT#

Image
Assalammualaikum dan salam jumaat ..
Sis Gee First Giveaway by Sis Gee yang bermula pada 24 November 2017 ..
Segmen ini berakhir pada 12 Disember 2017 ..

SYARAT - SYARAT :
1) Seorang blogger di Malaysia
2) Follow blog  << www.sisgee.com >>  **wajib**
3) Follow Instagram  << @hazirahmohd >>
4) Follow Facebook << Hazirah Mohd >>
5) Buat entry bertajuk : Sis Gee First Giveaway
6) Letakkan banner kat atas dan linkkan ke entry ini.
7) Tinggalkan komen link penyertaan korang di entry ini.
DONE!!
Jom support Sis Gee tau!!
Wish me luck tooo..
- Sekian -

SEGMEN BLOGLIST BY KAELLA

Image
Assalammualaikum dan salam jumaat..
Segmen Bloglist By Kaellayang bermula pada 5 Disember 2017..
Syarat penyertaan sangat mudah dan boleh klik di SINI..
Segmen ini berakhir pada 20 Disember 2017..

Jom la kita sama-sama support each other ..
Wish me luck..
- Sekian -

Lubuk Seni Giveaway by EmaLisa, hadiah semua cunn!

Image
Hai awak, blogger yang hebat tu ~ Kami adik beradik Ema & Lisa dari lubukseni.comActually buat giveaway ni sempena meraikan follower blog. Kami nak bagi 5 HADIAH MENARIK yang pastinya limited edition. Nak tahu apa hadiahnya? Ahjom tengok entry giveaway ni. SEJUK SEDAP ialah sabun daripada bedak sejuk. Diuli, digolek & dilambung sampai jadi sabun, menggunakan 10 bahan semulajadi. Sejuk di muka & sedap bila digunakan. Nak tahu lebih lanjut, ahjomm kita skodeng pebenda la sabun ni [tekan sini] Eh, ada lagi!Follow @SEJUKSEDAP , lebih 470 testimoni letops pom². Ema sendiri guna, sebab tu teruja sangadd nak kongsi manfaatnya.  Tengok muka sendiri pun jatuh chenta.  Dulu, nenek moyang amalkan terapi bedak sejuk nak jaga kulit. Mujur bedak dah tukar ke sabun. Makanya, Sabun Bedak Sejuk SS lebih mudah, cepat & berkesan. Sesuai untuk supermom & busymama melayan petua moden untuk menjaga kulit luaran.  Krim Awet Muda WD pelik sikit. Calit kat nadi, tapi kesannya sampai ke muka. …

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Image
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..
Monday is ISNIN...hahaha...mood monday nie agak 'bahaya' sikit...wakaka...faham2 aje la...so, abaikan yang tu...
Settle kerja sikit dan sebelum stress dengan kerja...
Kita join duluComeback GA by Raydah Alhabsyi
Segmen tamat pada 20 Disember 2017 dan syarat penyertaan jugak sangat simple..


Jom kita support each other kata orang...
Wish me luck and all the best semuaaa..
- Sekian -

PENCARIAN BLOGLIST BARU BY THISNI3ZA #TAMAT#

Image
Assalammualaikum...selamat malam..
Jom join pencarian bloglist by Hanieza
Seramai 20 Bloglist bertuah yang dicari...sepa kah itu??? hihii
Segmen bermula pada 13 November hingga 26 November 2017..



Jomm support sesama kita...wish me luck.. :)
- Sekian -

Giveaway by Yanieninie

Image
Assalammualaikum dan salam berhujung minggu..
Jom join GA by Cik Yanie
Tarikh tutup pada 14 Disember 2017


Syarat GA sangat simple dan mudah dan easy...hehehehe..
Ba, jangan tunggu lagi, jom support each other tauu!! :)
Good luck semua dan wish me luck too...
- Sekian -

Prof Hariz Internet Marketing by PolicyStreet

Image
Untuk join CONTEST ini Dan Menang Wang Tunai RM1100 by PH x Emas Putih Sila Klik ]
Prof Hariz Internet Marketing Malaysia


Ridhauddin Hariz  ialah salah satu Internet Marketing Malaysia yang dikenali sebagai Prof Hariz dikalangan rakan-rakannya. Beliau  berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang. Beliau meruapakan anak sulung daripada tiga adik beradik. Beliau adalah anak sulung yang sangat tabah kerana telah kehilangan ayah tercinta ketika umur beliau 3 bulan. 
Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian. Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Se…

Giveaway Cash RM100 by Qiya Saad for November 2017 #tamat#

Image
Assalammualaikum dan salam hujung minggu..
Salam bulan November..
Setelah beberapa hari sibuk dengan persediaan audit di ofis, jom release tension dengan join GA by Qiya Saad.. kot sangkut cash RM50 ker....hihii...
InsyaAllah...aminn..
Giveaway Cash Rm100 by Qiya Saad for November 2017 akan tamat pada 30 November 2017...
Jommmmm ramai2 kita support rakan blogger kita gituu...
Wish me luck jugak.. :)

Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com #tamat#

Image
Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.
Syarat-syaratnya : Follow blogMialiana.comAdd To CircleGoogle+ Mia LianaLike FanpageMialiana.com dan Follow Instagram@mialiana (jika ada)Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINISegmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.
Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.
** support Mia ya.....


Read more: http://www.mialiana.com/2017/11/giveaway-ole-ole-brunei-by-mialianacom.html#ixzz4y8nVZe47

Tak Nak Sunyi Sepi Lagi GiveAway by ASTraveler #tamat#

Image
.. Assalammualaikum ..
.. Salam November ..
Giveaway yang simple dari ASTraveler...
"Tak Nak Sunyi Sepi Lagi Giveaway by ASTraveler"
GA ini start 20hb Oktober hingga 20 November 2017..
Syarat penyertaan boleh klik di SINI


Wish me luck...

Info TERKINI cuaca di SABAH

Image
Assalammualaikum dan salam khamis..
Sejak dua menjak nie angin kuat dan banyak pokok yang tumbang...sebelum ni saya tidak alert dengan cuaca tapi bila nampak angin kencang dan hujan lebat memang menakutkan...
Semoga kita semua dilindungi oleh NYA...

Ini disebabkan amaran cuaca buruk (peringkat kuning) yang telah dikeluarkan pada 16hb Oktober 2017 oleh Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM).
Menurut JMM, hujan lebat dijangka berlaku di Bahagian Pedalaman (Kuala Penyu, Beaufort, Sipitang, Tenom, Keningau dan Tambunan), Pantai Barat, Kudat, Sandakan (Beluran), WP Labuan, dan Sarawak (Limbang) dari 17 hingga 19 Oktober 2017.
Sumber daripada Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, pasukan tersebut menerima sebanyak 147 panggilan berikutan angin kencang dan hujan lebat. 
Ini termasuk 100 kes pokok tumbang di sekitar Kota Kinabalu, Tuaran, Penampang, Ranau, Beaufort, Kuala Penyu dan beberapa daerah lain. Namun setakat ini, tidak ada kemalangan jiwa dilaporkan..


----------------------…

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu #tamat#

Image
Assalammualaikum dan salam rabu... !!
Happy Deepavali semua..
Jom kita sama2 join SEGMEN BLOKWALKING bersama CIKGU AYU
Segmen nie sempena Cuti Sekolah bermula dari 14 hingga 22 Oktober 2017.


Syarat penyertaan pun mudah sahaja..
Klik SINItau!!
Marilah kita support sesama kita ya...
- Sekian -

Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017 #tamat#

Image
Assalammualaikum..
Salam Rabu...
Nak join Pencarian Top Bloglist Nov & Dec 2017 by sis Haslina...
Nampak comel jer banner tu... hihi..
Syarat penyertaan pun mudah sahaja, boleh klik SINI ya..

2 Pemenang Bertuah yang dicari..mana tahu mungkin awak atau awak atau awak atau saya yang bertuah ituuu...hihii..
Jangan tunggu lagi...jomm support sis Haslina k!!
Segmen bermula 11.10.2017 hingga 31.10.2017..
Wish me luck and all the best yaa .. - Sekian -

Giveaway Refresh Blog #tamat#

Image
Assalammualaikum semua...

Nak join GA Refresh Blog by Saklimar Yusof
Syarat entry mudah jer, kena klik link tu pastu korang masukkan lirik lagu kegemaran korang...hihiii...
Nie lagu feveret saya, sumber dari Joox hokeeyy!! 
WALKASHAME by Meghan Trainor
Oh my god I put my pants on inside out I couldn't tell cause the light were out I beat the sunrise again oh oh Neighbours stare I smile away cause I just don't care They're probably jealous of my sexy hair And the heels in my hands Chorus: Well please don't judge It was mad late I had a lot to drink But I was only being safe Don't act like you haven't been there 7am with the bad head Everyone knows it's walkashame My daddy knows I'm good girl We all make mistakes in the drunk world Everyone here's on the walkashame Oh my brain Little birdies sound like an airplanes Hop on something so cute calls me So much pain - Chorus- I might be walking but it's only  Cause I'm out of breath  Don't even try to act like you Ain&#…

TGIF

Image
Assalammualaikum dan salam jumaat...
Alhamdulillah akhirnya sampai ke penghujung hari di minggu pertama bulan Oktober...


Banyak dugaan dan cabaran sepanjang minggu sehinggakan  terasa sangat penat dari segi mental dan fizikal. Fuhhhh...
Mulanya ingat saya akan kuat dengan sokongan orang tersayang tapi sebaliknya.. Fuhhh...lagi..
Apapun, orang perempuan sekarang kena gagahkan diri, stay positive dan anggap ini ujian daripada-Nya untuk kita sebagai hambanya...
Fuhhhh...akhirnya satu persatu masalah dapat diselesaikan dan berharap semuanya akan baik-baik sahaja selepas ini... InsyaAllah..aminnn.. :)
Need a full massages please!! Ada nak sponsor tak?? hihiiii...(gurau ajer)
- Sekian -

Pengumuman Pemenang Segmen 24 Jam Bloglist #27

Image
Assalammualaikum dan selamat petang..
Baru berkesempatan menulis blog dek sibuk sangat dengan order customer untuk promosi bulan September yang lalu... Nak tahu order apa, nak ada masa panjang sikit saya update k..
Tapi saya update dulu yang Blog saya terpilih dalam Segmen 24 Jam Bloglist #27 by sis Mia Liana...
Syukur alhamdulillah dan terima kasih kepada penganjur serta tahniah kepada pemenang yang lain...


Gembira tidak terkira, apatah lagi newbie blogger seperti saya...

Cakkkk...Fabulous City di Bloglist Mia...

Senarai PEMENANG SEGMEN selanjutnya boleh tengok di SINI ya..

Nombor bertuah no.15.. :)


Terima kasih tuan tanah :)
- Sekian -

10 PEMENANG SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BY OMBAK BERGIGI

Image
Assalammualaikum dan selamat petang...
Pas lunch nie mata sangat2 mengantuk tapi dah tengok blog saya diumumkan sebagai pemenang untuk Bloglist by Ombakbergigi terus excited tau!!
Alhamdulillah..terima kasih kepada penganjur segmen...
Tahniah kepada pemenang Segmen...yeaahhh...
Tuan tanah punya blog...

blog kiter 'aztieysha.blogspot.my' tersenarai melalui random.org..tq

Cakkkkk...comel tuan tanahnya...tq Om..tq sekali lagi :)


Senarai pemenang selanjutnya boleh tengok kat SINI ..
- Sekian -

MYLARA Skincare Giveaway by KasihkuAmani #tamat#

Image
Assalammualaikum...
Jom sama-sama kita meriahkan MYLARA Skincare GA by Kasihku Amani
Segmen ini akan tamat pada 15 Oktober dan pemenang bertuah akan diumum pada 17 Oktober 2017 dan hadiahnya akan dapat skincare nie...yeahhhh!!
Best kann?? Jadi jangan tunggu lagi...

Jangan tunggu lagi..rugi tak join...kot rezeki awak atau saya pulak :)
- Sekian -

Segmen Blogwalking bersama Atiah #tamat#

Image
Assalammualaikum dan selamat petang...
Segmen blogwalking by Atiah yang bermula dari 23 September hingga 30 September 2017...
3 Pemenang bertuah akan menerima Reload/Topup sebanyak RM5 seorang...
Syarat penyertaan sangat mudah dan boleh klik di SINI k...

Marilah kita sama-sama support rakan blogger kita nie..sambil menambah kenalan di duania blogger nie...
- Sekian -

Giveaway Birthday Tuan Blog Dan Blog Anugerah Terindah #tamat#

Image
Assalammualaikum dan salam selasa...

Alhamdulillah syukur...akhirnya pagi nie internet dah berfungsi sedia kala...kemarin tersangat stress dengan internet and computer problem...
Untuk meredakan hati dan minda yang stress, jom join GA Birthday by Mardiah Diana...
Syarat dan hadiah serta penyertaan selanjutnya boleh klik di Anugerah Terindah ya kawan2 semua :)
Segmen bermula pada 24/09/2017 sehingga 15/10/2017..
Good luck semua dan wish me luck :)
- Sekian -

Sedih...

Image
Assalammualaikum dan selamat petang..
Sedih ??
Ada satu benda yang menyedihkan saya apabila kita bergaduh dengan adik-beradik kita sendiri.. Orang yang paling rapat dengan kita selepas ibubapa kita..
Tapi nie bukan kisah saya, tapi seseorang yang saya kenal rapat...saya tahu beliau sayangkan adik-beradiknya tapi sedihnya bila adiknya buat begitu pada dia..



Apapun, teguran dari seorang adik kepada abang / kakak tidak ada salahnya. Tapi biarlah cara teguran itu tidak kasar sehinggakan melukakan hatinya. Paling tidak pun, hormat la dia sebagai seorang yang lebih tua dari kita..
Kata Ustaz Azhar Idrus; berdosa besar tidak menegur adik-beradiknya..
Tindakan saya hanya berdiam diri sahaja dan kita sama-sama doakan benda ini tidak 'keterbalikkan' (karma) dengan keluarga saya.. Saya tetap doakan yang terbaik semoga hubungan silaturrahim tersebut boleh diperbaiki walaupun ambil masa yang lama...aminn..
InsyaAllah..doakan ya..
Semoga saya dan adik-beradik saya tidak sebegitu, even saya k…

Blog Giveaway Sempena Ulangtahun Yang Ke-4 Prettilyrare #tamat#

Image
Assalammualaikum dan selamat berhujung minggu...
Kali nie nak join GA contest by Prettilyrare...katanya sempena ulang tahunnya ke27..
Tahniah dan Happy Birthday Maya...
Syaratnya mudah seja iaitu FOLLOW, COMMENT and ANSWER SIMPLE QUESTIONS..
Nak join boleh klik di SINI yaaa adik akak abang....hehehe...
Segmen ni tamat pada 30 September 2017..tinggal 7 hari saja lagi...

Apapun, wish me luck...kot dapat hadiah bernilai RMXXX atau RM50 kerr...kann?
Semua rezeki masing2...aminnn :)
Good luck semua yang dah join...dan yang bakal join...
Support each other tu penting taw!! hehe..

Ni komen yang ikhlas dari sanubari tau!!

"Saya suka baca blog Prettilyrare kerana banyak topik yang bermanfaat dan menarik untuk dibaca. Apa yang disampaikan dalam setiap topik memang sangat best"


- Sekian -

Segmen Bloglist Oktober #tamat#

Image
Assalammualaikum ...
Segmen bloglist oktober by MYAFARISHA
Tarikh tamat segmen pada 30 September 2017



Jommm support :)
- Sekian -

#JMBELOG - JOM TAMBAH FOLLOWER (SEPTEMBER 19 HINGGA OKTOBER 31 2017) #tamat#

Image
Assalammualaikum dan Selamat Malam..
Jom Kira suppport pulak #JMBELOG utk tambah follower...
Segmen nie bermula dari 19 September hingga 31 Oktober 2017...


Saya berharap Newbie cam saya berpeluang untuk menambah follower kann...
InsyaAllah 
Good luck semua and wish me luck !!
- Sekian -

Giveaway Blog Bycikrenex #tamat#

Image
Asslammualaikum...
Jom join Giveaway by blog Cikrenex ...
Tiga Pemenang Bertuah yang dicari...
Syarat penyertaan dan hadiah boleh tengok diSINI

Segmen berakhir pada 24 September 2017... T Hanya tinggal 2 hari sahaja lagi sebelum segmen tamat..
Jomm support each other ...
Wish me luck and all the best :)
-Sekian -

COMEBACK GIVEAWAY #tamat#

Image
ASSALAMMUALAIKUM...
SALAM MAAL HIJRAH SEMUA...SEMOGA TAHUN INI LEBIH BAIK DARI TAHUN SEBELUMNYA...INSYAALLAH :)

Hari pertama tahun Islam nie, saya akan join Comeback Giveaway by blogcikbelbel pulak yaa...

Seramai 8 pemenang bertuah yang akan dipilih...

Syarat penyertaan dan hadiah boleh klik di blogcikbelbel

Pokucu , Alia Farhan , SisHawa

Jom sama2 kita support :)

Segmen nie sehingga 30 September 2017.
Jangan tunggu lagi... Jommm...

- Sekian -

Giveaway Paling Gedik #tamat#

Image
Assalammualaikum...
Rajin pulak saya hari ni buat sesi blogwalking dan join GA termasuk pencarian Bloglist...banyak yang dianjurkan oleh rakan-rakan Blogger... Hampir tidak terkejar pulak saya tapi saya usaha untuk join semua GA yang terpapar mana2 blog... Newbie katakan, kena fully supprt rakan2 lain walaupun kekangan masa...
Dalam banyak2 GA, yang nie agak menarik sebab GA paling Gedik kata tuan punya blog ... Raihanah

Hadiah paling gedik akan dapat baju tido yang comel sangat...hihiii...
Wishlist nak dapat baju tido kaler pink kalau saya menang yerr tuan tanah :)
Aminnnn ....
Jangan tunggu lagi...syarat2nya pun sangat mudah sahaja k..
Wish me luck and all the best guysss!!
- Sekian -


Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog [dot] blogspot [dot] my #tamat#

Image
Assalammualaikum... Salam Jumaat..
Haii semuaaa... Lama tak online disebabkan kursus selama 3 hari di INTAN Sabah...
Kali nie saya nak join Segmen Bloglist Oktober - Disember 2017 dan ada Mini GA dari Ciklapunyabelog.Blogspot.com..

Sebab penganjur akan pilih 10 orang yang bertuah untuk dimasukkan dalam Blog list beliau dan 2 orang yang bertuah akan dapat hadiah sehelai Cardigan...

Menarik bukan? Jommm kita support sesama kita as a blogger...
Segmen ni bermula 5 September 2017 sehingga 30 September 2017 (jam 8.00 malam)

Syarat-syaratnya pun mudah sahaja..
Jom sama-sama join Segmen nie dan klik di link di bawah tu ya ..
http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/09/segmen-bloglist-oktober-disember-mini-giveaway.html
PokucuEmas Putih

Good luck semua :)