Posts

Showing posts from August, 2017

Merdeka Giveaway By penselduabee.blogspot.com

Image
Assalammualaikum w.b.t..
Salam Isnin..Hari pertama bagi minggu ketiga bulan Ogos 2017.. Tq owner GA yang sudi ajak saya join GA yang akan berakhir 31 Ogos 2017..hihihiii...10 hari lagi sebelum GA berakhir..Jom la kita pakat2 join, mana tahu rezeki kita kottt..:) Aminnn..

Bak kata Penselduabee..GA nie bersempena bulan kemerdekaan dan untuk merapatkan ikatan sesama rakan blogger..terutama pada newbie blogger macam saya nie yerr...hihii..
Jangan tunggu lagi..jom klik link nie! 
https://penselduabee.blogspot.my/2017/08/merdeka-giveaway-by-penselduabeeblogspo.html
Syarat untuk menyertai GA ini sangatlah MUDAH iaitu:

1. Follow blog penselduabee & blog tarot the fool
2. Add to Circle G+RadhiaRazali
3. Click iklan Nuffnang & Lazada saya.
4. Like FB page penselduabee
5. Follow Instagram Radhia87 
6. Follow twitterRadhiaHaafiza
7. Komen mana-mana dua entri di blog penselduabee. Kalau lebih, lagi bagus. Top komentatorkan juga akan dapat hadiah. Bilangan komen dikira dari tempoh 1/8/17- 31/8/17. K…

TIPS LANGSAI CEPAT HUTANG RUMAH by Ieza Yusuf

Image
Assalammualaikum w.b.t
Pagi nie nak share tentang Tips Langsai Cepat Hutang Rumah dari FB Live Ieza Yusuf...
Ilmu ni sangat berguna terutama yang menggunakan loan bank untuk membeli rumah. Macam saya yang guna loan government untuk beli rumah memang tak der la jawabnya nak langsai hutang rumah cepatt..hohohoo...




1. Pastikan jenis pembiayaan rumah yang kita pilih itu betul. Ada 3 jenis pembiayaan yang ditawarkan oleh bank iaitu TERM (dielakkan), Semi Flexi dan Full Flexi. Pemilihan pembiayaan yang betul akan bantu kita menyelesaikan hutang rumah dengan cepat.

2. Pastikan effective rate (interest) bank rendah. Kita sangat digalakkan untuk memohon dengan 3 buah bank untuk dapatkan interest bank yang terbaik. Even beza interest sebanyak 0.2% jugak sangat besar iaitu anggaran dalam RM21,000 (jika pembiayaan loan rumah RM500,000)
3. Pastikan caj interest mengikut daily rate dan jangan monthly rate.
4. Pastikan tempoh pembiayaan paling panjang untuk jaga DSR. Maksimum loan rumah adalah sehin…

JANGAN AMBIL MUDAH PENJAGAAN KUKU

Image
Assalammualaikum w.b.t..
Salam Khamis...
Membelek HMetro Online tetiba tertarik dengan artikel yang ditulis oleh Intan Mas Ayu Shahimi pada 17.08.2017. Bila baca artikel nie baru la tahu kepentingan menjaga dan merias kuku...huhuu...nasib baik jugak la saya sendiri, walaupun tidak rias kuku tapi masih ambil berat jari tangan dan kaki..hihii..bukan nak puji tapi kenyataannya disitu...aisehhh..

Berikut adalah panduan yang sangat mudah untuk menjaga kuku;
1. Diet sihat dengan mengamalkan makanan berkhasiat spt timun, bawang putih, kekacang, bawang besar, telur, beras perang, asparagus, hati, ikan salmon, tuna, anggur dan epal.
2. Hindari tabiat mengigit kuku kerana merosakkan bentuk kuku, dan boleh menyebabkan jangkitan.
3. Jangan mencungkil objek keras menggunakan kuku terutama kuku yang panjang. Ini menyebabkan kuku bercalar, serpih dan patah. 
4. Mengamalkan pengambilan Vitamin A, B, C, D dan E kerana ia baik untuk kuku. 
5. Memakai losyen pelembap setiap hari dan gunakan setiap kali…

Giveaway Merdeka by Kisahsidairy.com

Image
Assalamualaikum Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini. Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.comGiveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017 JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.


KK OHH KK..BANJIR KILAT DI KK...

Image
Assalammualaikum w.b.t
14 OGOS 2017 (Isnin) di Kota Kinabalu, Sabah telah berlaku hujan lebat dan seterusnya banjir kilat diluar jangkaan. Memang sejak dua menjak nie hujan lebat pada sebelah petang tetapi apa yang berlaku semalam memang tidak sangka..naik sungai naik mendadak dan menbanjiri kawasan KK. Hujan lebat kemarin juga sangat deras dan lain daripada biasa..Allahua'alam..(perasaan atau memang fakta).. 
Pengalaman pertama saya tengok sekolah anak (SK Rampayan, Menggatal) dilanda banjir sampai paras lutut juga sangat mendebarkan, ia juga jadi pengalaman pertama kali meredah jalan raya yang dinaiki air untuk masuk ke sekolah tue. Takut-takut la kereta tersangkut dan enjin mati. Women driver nie faham-faham ajer la ya.. Dalam hati, Allah sahaja yang tahu...
Bila sampai di sekolah anak, kebanyakan murid sudah balik ke rumah masing-masing kerana kebanyakannya berasal di Kg Rampayan. Bagi kami yang bukan berasal dari sana, info sekolah kena banjir lambat sampai, mungkin sebab cik…

Giveaway by LZ

Image
Assalammualaikum w.b.t..
Give Away by LAdy in Red Planner sangat menarik..sebab apa? Hadiah nya best-best tau!! Harap2 la newbie blogger macam saya nie ter'sangkut di antara yang bertuah...aminnn...
Pendapat ikhlas dari hati dan sanubari masa tengok blog LZ, saya suka sebab color blog putih dan berseri, nampak sangat kemas dan padat, lagi best kalau letak 'message box' supaya bole blogwalking...
Aiseehhmennn..harap2 pendapat newbie blogger macam saya diterima pakai..hehehe...sebab saya pun masih tengah belajar lagi nie..hihiii...
Jomm join GA nie yang start 14hb hingga 31 Ogos 2017...fuhhh!! 

Syarat penyertaan pun sangat mudah tau!! ok, jommmm .... 
1. Follow blog ini, Lady in Red Planner, 2. *Follow Instagram : @ladyinredplanner, 3.* LikeFacebook Page : ladyinredplanner, 4. Copy banner di atas dan buat satu entri bertajuk : "Giveaway by LZ" dan backlink dengan entri ini. 5. Berikan pendapat ikhlas anda mengenai blog Lady in Red Planner minimum sebaris ayat. 6. …

Give Away Topup by Makbapakkauhijau

Image
Assalammualaikum w.b.t..
Salam Isnin buat rakan blogger sekalian..hari bekerja untuk kita yang bekerja, dan buat suri rumah tangga juga bekerja sebab kena buat kerja-kerja rumah...kannnn?? 
Hari isnin nie nak join GA "Topup GA by Makbapakkauhijau"...jenggg...jenggg..jenggg...


Syarat2 mudah saja...semudah A B C... :)
1. Follow blog makbapakkauhijau 2. Follow ig : adilamohsin__da_closet_dyxy_cosmetics_storenorahwaxbyadilaqalish_beautycare 3. Buat satu entry bertajuk 'Give Away Topup by Makbapakkauhijau' dan link kan ke sini 4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak 5. Pemenang akan dipilih jika memenuhi syarat
6. Give Away start 10/8/2017 - 20/8/2017

Planner Giveaway by Eeca Shyaa

Image
As-Salam...
Mengintai Blog-blog...tupppp tupppp terintai pulak Planner Handmade yang cantik nie..unik pulak tu...sekali imbas terus tertarik hati dan sanubari tau!! So, doakan la saya menang Planner nie yerrr...hehehe...InsyaAllah..aminnnn
Planner GiveAway by Eeca Shyaa bermula pada 05.08.2017 hingga 31.08.2017.
Apa tunggu lagi.....jommmm...joinnnn.... :)



" So yeah, jom follow syarat-syarat untuk join Planner Giveaway By Eeca Shyaa ni. 1. Follow blog Eeca Shyaa.  2. Follow Instagram Eeca Shyaa.  3. Follow Facebook page Xechalogy. 4. Komen mana-mana dua entri yang ada dalam blog ini. 5. Copy banner dan buat satu entri bertajuk "Planner Giveaway by Eeca Shyaa".(please backlink) 6. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen disini.
Semua syarat wajib dibuat. Mudah jak kan? Tak buat pening kepala pun. Hehe. Giveaway ini akan berlangsung dari 

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 10 Ogos 2017 sehingga 11.59 malam 30 Ogos 2017. Menawarkan pelbagai hadiah yang lumayan dan menarik untuk dimenangi oleh para peserta.Semua blogger dijemput untuk menyertai giveaway ini.
Syarat - syarat :-Follow Blog Sponsor  | Aerill Hassan | SNM | SyakirahJF | Syafiah Khizar | Radhia Razali
| Aiman Abdullah |  Syafiqah Azahar | Shaidatul Aireen | Iffat Izzat | JMBelog | Like Fanpage 
Add To Circle Sponsor  | Aerill Hassan | Aiman Abdullah | Syafiqah Azahar | JMBelog | Follow Instagram Sponsor   | SNM | Aerill Hassan | SyakirahJF | Syafiah Khizar | Aiman Abdullah |
 | Radhia Razali | Syafiqah Azahar | Shaidatul Aireen | Iffat Izzat | JMBelog | Follow Twitter Sponsor  | Aerill Hassan | Syafiah Khizar |  Buat entri bertajuk Giveaway Ogos 2017 by www.aerillhassan.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri.Hantar URL entri anda ke dalam r…

Instant Shawl Giveaway by Mamapipie

Image
As-Salam...Hujung minggu nie kita mulakan aktiviti join semua GA dan Contest yang hadoooo...hehehe...ko hado??

Next, GA Mama Pipie pulak yerr...al-maklum lah blogger baru nak menambah kenalan..hihiii...peace!!


Syarat-syaratnya mudah ajerrr...

↓↓↓↓

Ok, berikut adalah syarat2 nye ye (UPDATE terbaru! refer di bawah):
1. Add Blog MamaPipie  Dalam bloglist korang (WAJIB)
2. Follow Instagram MamaPipie  atau follow blog mamapipie (SALAH SATU)
3. Follow GooglePlus MamaPipie   (WAJIB).
4. Buat satu entry Dan tepekkan gambar belon comey kat atas Tu Dan link kepada entry ni
5. Selepas siap semuanya tinggalkan komen di post ini.


Dan hadiahnya pulak dah UPDATE, 5 Shawl untuk yang bertuah...




Wish me luck :)

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY

Image
As-Salam semua!! Kali nie nak join giveaway by Tengkubutang pulak yaa... :)
Amboiii nampak semua giveaway dan contest, semua pun nak join yerrr...hehehee...saya budak baru belajar so, saya berniat untuk menambah kenalan dalam dunia Blogger nie. Sesapa yang sudi follow tu, TERIMA KASIH DAUN KELADI, semoga Allah sahaja mampu membalasnya..dan i will FOLLOW u back..don't worry ok?!
Giveaway nie dari TENGKUBUTANG.COM sempena 6M pageview. Tahniah Mr.Tengkubutang :) Doakan semoga hajat tercapai!! :) Aminn..


http://www.tengkubutang.com/2017/08/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lengkapkan 3 Syarat dibawah :
1.) Buat entri bertajuk "TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY" .

2.)TEMPEK BANNERatas ni ke entri korang, jangan lupa letak backlink ke entri GA te