Posts

Showing posts from 2013

Puasa...Puasa...Puasa Sunat...Bilakah harinya?...

Assalammualaikum...
Lama tk update blog...dek busy dengan study, kerja dan sukan ofis...jugak internet problem... Just nak sharing mengenai PUASA yang diSunatkan, diHaramkan atau diMakruhkan...takut terlepas plak kn? 
HARI- HARI YANG DISUNATKAN BERPUASA ØPuasa enam dalam bulan Syawal (seperti puasa selama setahun) ØPuasa awal bulan Zulhijjah ( 1-8 Zulhijjah ) ØPuasa pada hari Arafah – 9 Zulhijjah (menghapuskan dosa setahun yang lalu dan tahun2 kemudiannya ØPuasa pada bulan Muharram (setiap sehari mendapat pahala 30 hari) ØPuasa pada hari Tasu’a – 9 Muharram ØPuasa pada hari Asyura – 10 Muharram [menghapuskan dosa setahun yang lalu & dikerjakan selama 2 hari –sebelum/selepas & lebih Afdhal 3 hari berturut2 (9 - 11 Muharram )] ØPuasa dalam bulan Rejab mengikut kemampuan berpuasa ØPuasa dalam bulan Sya’ban kecuali pada hari syak iaitu 30 hb Sya’ban (Bulan diangkat amalan kepada Tuhan) ØPuasa pada hari Isnin dan Khamis ØPuasa 3 hari setiap pertengahan bulan Islam – 13, 14 & 15 ØPuasa hari R…

My Tab is Back...!!!

Salam...
Alhamdulillah...
Finally my mr.tabby is back...
Back? Actually my tabby got battery prob sebelum nie, so, kebetulan my BIL (Bro-in law) pi kl, so, sempat la antar mr.tabby utk dibaiki...d sana jauh lebih murah dari d KK...
Sekian, harap maklum...

News today...

Image
Salam Thursday....17 April 2013...
Pagi nie berita nie terlekat hati...mana tidaknya, ia melibatkan budak...terus teringat anak2 ku yang masih kecik....so, parents out there, wherever u are, don't ever leave ur child alone...
Malang tak berbau.....
Sumber dari: http://www.hmetro.com.my/articles/Adam__8216_hilang__8217_sejam//Article

Sungai Petani: “Hanya Allah SWT saja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu apabila melihat Adam yang ditinggalkan di dalam kereta, ‘hilang’ dalam sekelip mata sebaik keluar dari bank.” Begitu kata seorang ibu, Faridah Osman, 47, apabila anaknya, Adam Hanif Abu Mansor, 6, dilarikan seorang lelaki bersama kereta Perodua Myvi di hadapan sebuah bank di Wisma Ria, Taman Ria, dekat sini, sebelum ditemui semula kira-kira sejam kemudian. Kejadian berlaku kira-kira jam 3.30 petang apabila Faridah meninggalkan Adam dalam kereta seketika untuk mengambil wang di mesin juruwang automatik (ATM) tanpa mengunci pintu.

Ketika kejadian, mangsa bermain gajet iPadnya …

WeChat

Image
Salam Wednesday....17th April 2013...
Topic for today.....WeChat...hahahaaaa... actually sya dah install WeChat di my tabby last saturday...kononnya maw buat experimen BEST or NoT binatang nie....tapi rupanya...memang BEST...ofismate pun suda ketagih....memang lucu...
So, apa lagi...saya dah ada WeChat di X-mini saya....
Jom laa install and add sya ID: Fabulous City...
Hah!!! Jan x taw....emoticon nya pun seronok n cute...

That's all from me.... Simple of me....

Image
Salam Tuesday...16th April....


Today birthday kazen my husband Pn. Herinah Nasip or @Nana Erynna yang ke-** ....  Semoga panjang umur dan murah rezki hendaknya.... 
Cheerss....
That's all....Simple of me....

Pandora..

Haluuuu...haluuu....still Monday...
Gara-gara story pasal Bracelet PANDORA dengan kakak cafe tadi, terus sya search kehebatan dan ke'power'an PANDORA nie...hati terus tertanya-tanya...
"cantik sangat ker??"
"benda tu mahal, berbaloi ker?"
"nampak biasa jer.."
Nak taw lebih lanjut mengenai PANDORA, jom intai disini....sebab hati sya dah mula terpikat dek PANDORA nie....ouccchhhhh!!!
http://www.pandora.net/en-my
That's all....simple of me...

My Idol

Image
Salam Monday.....Salam April......
Hmmmm...pada mulanya nak buat entri mengenai travelling ku...tapi gambar yang ada rupanya tidak mencukupi...so, apa2 pun...nie la kejadiannya....really adore this person deep in my heart...chewaaahhhh....

That's all.....simple from me... Daaaaaaaaa.....

My Doodle | ✿Emas✿Putih✿Blog✿